sociala medier-utbildning

Ny start – Sociala medier-utbildning

I höst kör vi igen! En ny omgång med den sociala medier-utbildning som jag hade i början av året. Den var mycket uppskattat så det är kul att det blir en ny omgång. Det är ett samarbete med oss, Marknadsföreningen i Jönköping och Din Webbstrateg.

Social Media Manager är en uppdragsutbildning, vilket innebär att man har möjlighet att ta med sina egna projekt in i utbildningen. Det gör att man får med sig väldigt mycket konkret och att det inte bara blir teoretisk kunskap eller exempel som är svåra att applicera i verkligheten.

Utbildningen passar alla som idag jobbar med någon form av digital kommunikation eller som vill göra det, och känner att man behöver utveckla kunskapen inom just sociala medier i marknadsföringssyfte. Läs mer: marknadsforeningen.org/mij-akademi/smm-social-media-manager

Detta går vi igenom i vår sociala medier-utbildning:

  • Framtagning social media-strategi inkl contentplan
  • Hur man får fram sina målgrupper och hur man skapar personas
  • Content för sociala medier – Hur man skapar innehåll som når ut och som får målgruppen att bli engagerade
  • Hur man kan jobba med/skapa bilder och rörligt material
  • Grunderna i Google Analytics för att kunna sätta upp mål, förstå var allt finns man behöver för att kunna skapa rapporter
  • Mäta och utvärdera resultat för vidareutveckling
  • Teoretisk kunskap inom: Linkedin, Instagram, Facebook, Youtube, Google My Business osv. För och nackdelar med olika plattformar – Var bör man finnas? Smarta tips och knep för hur man får framgång i respektive plattform.
  • Budgetering och ekonomisk planering av rörliga kostnader och tid internt, ev externt
  • Få kunskap om hur man bäst planerar arbetet internt och externt

I slutet av utbildningen så genomgår man ett test och därefter blir man om man klarar testet diplomerad.

Läs mer här: marknadsforeningen.org/mij-akademi/smm-social-media-manager

Kursledare för denna sociala medier-utbildning

Jag kommer att ansvara för denna utbildning och vara den som till största del utbildar. För er som inte känner mig sen tidigare så kan jag berätta att jag har jobbat med marknadsföring i cirka 16 år, varav de senaste åren digital marknadsföring. Både “inhouse” på olika företag och som egen. Jag är van föreläsare och utbildare, något som jag dessutom tycker är otroligt roligt.

Helena Hjalmarsson kommer också föreläsa under utbildningen, inom analys och utvärdering. Något som är hennes stora specialområde. Det är också hon som är utbildningsansvarig för MIJ Akademi som denna utbildning tillhör, så det är hon som tar emot anmälningar.

Referenser

Jag har fått mycket positiv feedback från tidigare deltagare. Andreas på Ydre-Grinden säger exempelvis så här:

En fantastiskt inspirerande och rolig kurs som utmanade mig själv till att verkligen bli bättre på sociala medier. Kursen gav mig handfasta tips på hur jag ska tänka utifrån mitt perspektiv och inte bara rent generellt. Anna är otroligt duktig på det hon gör och hon brinner verkligen för detta vilket smittade av sig. En kurs jag gärna går igen bara för att det var så kul.

 

Vill du eller ditt företag ha en egen skräddarsydd sociala medier-utbildning eller någon annan utbildning inom digital marknadsföring så kan du kontakta mig på anna@knockify.se så sätter jag ihop ett förslag till er. Läs gärna mer om hur det fungerar att boka en utbildning med mig!

Ha en fin dag!
/Anna Wildefjord

Post a comment