insta stories som företagare

Insta Stories som företagare – Så här gör du!

Stories är väldigt hett. Instagram, Facebook och Messenger Stories växer sig allt större och det sägs att även LinkedIn Stories är på G. I detta blogginlägg tänkte jag berätta om min syn på varför det blivit så stort och hur man kan använda (framförallt) Insta Stories som företagare.

Vad är Insta Stories?

Insta Stories är inspirerat av Snapchat som blev en succé när det lanserades. Insta Stories är en tjänst inne i Instagram som gör att du kan ladda upp korta filmklipp (max 15 sek), bilder och köra livesändning som bara finns kvar i 24 timmar. Det går att lägga till texter och andra roliga funktioner. Jag tror att det är främst 3 anledningar till att detta har blivit så otroligt populärt.

  1. Även om vi människor gillar fina bilder och filmer så är vi lite trötta på att allt måste vara så perfekt hela tiden. Med Stories så kan man enkelt slänga upp ett filmklipp eller en bild utan att tänka på att kvaliteten måste vara på topp. Om man inte känner sig nöjd så gör det inget, storyn finns bara kvar i 24 timmar.
  2. På Instagram är det många som vill hålla ett fint flöde. Har man ett fint flöde är det lättare att få följare – det ger en fin känsla när någon går in på ens konto. Detta gör dock att man kan bli något begränsad. Med Insta Stories kan man dela med sig av filmer och bilder utan att “förstöra” sitt flöde.
  3. Funktionerna i Insta Stories gör det enkelt att få till det lite roligare filmklipp och bilder. Det finns röstningsfunktion, roliga emojies, folk kan ställa frågor osv.

Angående punkt 2 så ska exempelvis vi på Knockify nu jobba med ett företag som har ett otroligt fint Instagram flöde. Företaget har en underbar historia med gamla bilder och filmer som vi vill lyfta. De passar inte så bra in i flödet men blir perfekt för Insta Stories.

Insta Stories som företagare

Det går alldeles utmärkt att använda Insta Stories som företagare. Det finns otroliga möjligheter! Några exempel är:

  • Låt dina följare hänga med bakom kulisserna, låt dem lära känna dig/er på riktigt
  • Visa dina produkter på lite annorlunda sätt (tagga produkterna om du har en produktfeed kopplat till Instagramkontot)
  • Berätta er historia med fler korta stories (perfekt eftersom du också kan visa valfria stories “för alltid” som höjdpunkter under beskrivningen i din Instagramprofil)
  • Hypa kommande event
  • Ha livesändning under mässor
  • Använd funktionerna och låt folk rösta, ställa frågor och engagera sig i ditt företag
  • Du kan också platstagga och/eller använd hashtag för att nå nya följare

Annonsering på Insta Stories

Du kan även annonsera på Insta Stories (och Facebook/Messenger). Detta gör du genom att redigera placeringar inne i Facebook Ads Manager. Det viktiga är att du ser till att den annons du lägger upp är anpassad och fungerar för Storie-placeringarna. Du kan välja att förhandsgranska för att se hur det kommer att se ut i de olika placeringarna när du skapar annonsen.

 

Vill du ha hjälp att komma igång med Insta Stories som företagare, vill du att någon ansvarar för det och/eller vill du ha hjälp med annonseringen så är du mer än välkommen att kontakta mig på anna@knockify.se

Ha en underbar vecka!
/Anna

Ps: Följ gärna mig på Instagram, jag har nyligen skapat ett personligt konto – instagram.com/wildefjord

Post a comment